De snelst groeiende conifeer is de Cupressocyparis Leylandii en daarom zeer geschikt voor een hoge haag. Hier mee kun je dus de nodige privacy in uw tuin creƫren, zorgen voor een natuurlijk afscheiding in uw tuin of gebruiken als windvanger. Een ander leuk idee met de Cupressocyparis Leylandii is het gebruiken van een losstaande plant om extra effect toe te voegen in uw tuin.

Het poten van de Cupressocyparis Leylandii

Het duurt na het poten een aantal maanden/jaren voordat de plant zichtdicht zijn en de juiste hoogte hebben bereikt. Maar deze populaire haagconiferen groeien erg snel. Dit heeft wel te maken met de lichtinval en de standplaats.

De haagconifeer kan in de zon, schaduw of halfschaduw worden geplaatst. Het enige wat noodzakelijk om twee keer per jaar te doen is het snoeien. Wanneer de haag op een zeer vruchtbare grond staat kan het zijn dat snoeien vaker nodig is, dit is geheel naar uw eigen wens.

Als de hagen dicht bij elkaar staan is het belangrijk om in het voor jaar extra te bemesten omdat anders de noodzakelijke mineralen door een ander worden opgenomen.

Een ander belangrijk ding om rekening mee te houden is dat de bovenkant van de haag altijd smaller moet wezen, dit om te voorkomen dat de haag gaat overhellen. Ook het gehalte zon is belangrijk, wanneer de haag te weinig zonlicht opvangt kan dit er voor zorgen dat de naalden bruin zullen worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *